Besökshundsverksamhet och djurnära samtalskontakt

Trolla

Trolla gör besök individuellt eller i grupp. Vi hälsar på, äter godis, spelar spel och löser uppgifter tillsammans men viktigast av allt: Vi GOSAR, MYSER och pratar. Exakt VAD vi gör beror på dina/era önskemål och behov. All samvaro med Trolla lockar fram aktivitet som ger och gör gott för både kropp och själ.

Sigur

Sigur=”Sigge”- Tar emot dig i stallet eller så besöker vi dig där det är lämpligt. Tillsammans så går igenom dina önskemål, en behovskartläggning, sätter delmål och slutmål med tidsram. Utifrån detta bakar vi in tider som kan variera i längd beroende på vad som skall göras och hur dagsformen ser ut. All planering är individuell och kommer att följas upp under resans gång. Bara att viska dina tankar i hans öra eller borra in näsan i hans man och veta att det du säger stannar där kan göra skillnad i stort och smått.

Det är vi som är Trolla och Sigur!!

Bild saknasTrolla

Trolla är en labradortik på 6 år. Hon älskar att umgås med människor och har en speciell känsla för personer som behöver extra kärlek, tröst och stöd. Hon är certifierad besökshund via SvenskaTerpihund-skolan och kommer gärna på besök till enskilda personer och boenden. Där sprider hon glädje och villkorslös kärlek, bryter isen, öppnar upp för samtal och stöd. En av Trollas specialområden är att känna in människor med kronisk smärta. Där ger hon extra kärlek.Bild saknasSigur

Sigur är en 18-årig isländsk valack (enligt mina barnbarn ser han ut som en åsna). Han är en lugn och trygg herre i sina bästa år, som anpassar sin interaktivitet/samspel med dem han möter. Med kärleken i hans ögon och hans försiktiga rörelser smälter han hjärtan som är i behov av "balsam för själen".

Forskning säger att umgänget med hästen skapar en ökning av “må-bra”- hormonet oxytocin, vilket ger kroppen en känsla välbefinnande och minskar oro och stress.

I hans öra kan du viska alla dina tankar och han skvallrar aldrig.

Målet med besöken kan vara att till sist sitta upp och ta en tur tillsammans i skogen.