Om mig

Bild saknas

Jag heter Eva Finell och har en grund inom vård och omsorg. Hos mig finns ett brinnande hjärta för personer med stressrelaterade rektioner, neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF) samt personer som lever med andra funktionsvariationer.

I mitt bagage finns en gymnasielärarexamen, fil kand, med samtalsmetodik som del i utbildningen. Dessutom så är min KBT-utbildning påbörjad.

Under 14 år har jag arbetat med ungdomar med NPF och autismspektrumtillstånd och nu som boendestödjare åt unga vuxna och äldre med ovanstående situation.

Av en slump hamnade jag i Islandshästvärlden i mitten på 90-talet men köpte min första häst 2013. Många krokiga vägar har fört mig fram till där jag är idag. Två allvarliga ridolyckor har påverkat mig och där jag fått uppleva utvecklingen från rädd till trygg genom samspelet mellan häst och människa. Idag har jag Sigur 18-årig gentleman som tar hand om människorna i sin omgivning.

I mitt team finns också Trolla, 6-årig labrador, som är terapi- och tröstehund. Hon är utbildad besökshund via Svenska Terapihundskolan. Trolla känner mycket tydligt av människan i närheten och pejlar in speciellt människor med smärttillstånd och ångest/stress problematik.

Tillsammans är Sigge, Trolla och jag ett starkt team med ett mål: att göra nytta och bidra till en positiv förändring i en människas liv.

Jag är också utbildad teckenspråkslärare och undervisar idag hörande elever på distans vilket gör att jag kan erbjuda utbildning till både enskilda och grupp även i corona-tider.

Kontakt via Facebook går bra och telefon: 073-505 68 36 samt e-post: info@trollgur.se